بازاریابی و فروش مصالح ومحصولات ساختمانی(SOT)
آموزش پنج بخش اصلی روش بازاریابی و فروش سیستمی(sot)
سیستم (sot) از پنج بخش اصلی تشکیل شده است. این سیستم ویژه عملیات بازاریابی و فروش کسب و کارهای عرضه کننده مصالح، محصولات، خدمات و صنایع وابسته به ساختمان طراحی شده است و به کلیه جزئیات کاربردی در نحوه بازاریابی و فروش این صنعت میپردازد.
کسب و کارهای ساختمانی با پیادهسازی بخش های پنج گانه سیستم (sot) به همه اطلاعات، ابزارها و مهارت های لازم برای پیشبرد نتیجه بخش فرآیند بازاریابی و فروش محصولات وخدمات ساختمانی شان دسترسی پیدا می کنند.
پنج بخش سیستم (sot) برای بازاریابی و فروش مصالح، محصولات و خدمات ساختمانی در سه قسمت جداگانه به صورت آموزش ویدئویی آماده شده است که شما می توانید در این بخش مشاهده بفرمایید.
قسمت اول: نمودار سیستمی (sot) در واحد بازاریابی و فروش شرکت های ساختمانی
این قسمت شامل آموزش هایی در مورد سه بخش ابتدایی سیستم sot است که شامل مراحل ذیل می باشد :
بخش اول : نگرش حرفه ای در عرضه محصولات و خدمات ساختمانی
بخش دوم : شش آمادگی اولیه کارکنان بازاریابی و فروش کسب و کارهای ساختمانی
بخش سوم : طراحی نمودار سیستم sot ویژه بازاریابی و فروش محصولات ساختمانی
شما می توانید در این قسمت آموزشی نمونه هایی از طراحی و پیاده سازی سیستم sot در چند کسب و کار فعال در حوزه آسانسور ،درب و پنجره دوجداره ، اطفاء حریق و همچنین سیستمهای حفاظتی و نظارتی را مشاهده بفرمایید.
قسمت دوم: یازده نیروی محرکه سیستم بازاریابی و فروش برای کسب و کارهای ساختمانی
چهارمین بخش از روش سیستمی(sot)، شامل ۱۱ نیروی محرکه سیستم بازاریابی و فروش برای توسعه کسب وکارهای ساختمانی است که از طریق آمادگی های سازمانی واحد بازاریابی و فروش، ایجاد میشودو محتوای آموزشی این قسمت می باشد.
۱- چهار عامل اصلی تصمیم گیری مشتریان محصولات ساختمانی
اغلب مشتریان برای خرید محصولات ،خدمات و مصالح ساختمانی صرفا براساس چهار عامل اصلی تصمیم گیری می نمایند. این چهار عامل بر کیفیت بازاریابی و فروش کسب و کار شما تا بسیار تاثیر گذار می باشند.در این قسمت آموزشی شما با این چهار عامل مهم آشنا می شوید.
۲- جدول FAB
برای معرفی صحیح و دقیق کالا ،خدمات و مصالح ساختمانی توسط واحد بازاریابی و فروش به مشتریان ا جدول FAB یکی از مهمترین ابزار های راهبردی در عرضه صحیح کسب و کار ساختمانی است که روش تدوین این جدول را میتوانید در این قسمت آموزش ملاحظه بفرمایید.
۳- بازاریابی مستقیم
یکی از راهکارهای زودبازده و کم هزینه بازاریابی و فروش برای کسب و کارهای کوچک و متوسط ساختمانی بازاریابی مستقیم است. این راهبرد دارای موارد بسیارمهمی است که دانستن آنها باعث اجرای درست روش بازاریابی مستقیم در کسب و کارتان می شود.
۴- پیشنهاد منحصر به فرد فروش (usp)
مهمترین وظیفه یک کسب و کار ساختمانی این است که مزیتهای رقابتی محصولات و خدمات خود را شناسایی کند و آن قابلیت ها را در بهترین شکل ممکن به مشتریان بازار هدف خود انتقال دهد. تمامی دلایلی که مشتریان را مجاب میکند تا محصولات و خدمات خود را به جای رقبا از کسب و کار شما تهیه کنند همان پیشنهادمنحصر به فرد فروش می باشد.
۵- بازاریابی دیجیتالی
شناخت و استفاده از ابزارهای بازاریابی و فروش در فضای مجازی کسب و کارهای صنعت ساختمان شامل مواردی کاملاً تخصصی است که در این قسمت آموزشی به آن اشاره شده است.
۶- تبلیغات
ابزارها و شیوه های ترویج و تبلیغ محصولات ، خدمات و مصالح ساختمانی از جمله مفاهیمی است که فعالیت ششم آمادگی های ضروری سازمانی در واحد بازاریابی و فروش یک کسب و کار ساختمانی می باشد.
۷- ارزیابی عملکرد فروش کی پی آی
قابل اندازه گیری کردن فعالیت های مهم واحد بازاریابی و فروش کسب و کار ساختمانی دارای شاخصههایی است که در این قسمت آموزشی شما میتوانید ملاحظه بفرمایید.
۸- ساختار فروش
فرآیندهای مدیریت ستادی و اداری مرتبط با سایر واحدهای کسب و کارهای صنعت ساختمان بخش دیگری از آمادگی های ضروری سازمانی می باشد.
۹- برنامه ریزی فروش
دقیق کردن نحوه اجرای فعالیت های بازاریابی و فروش در راستای اهداف یک کسب و کار ساختمانی که بر مبنای منابع موجود تهیه شده است یکی دیگر از آمادگی های ضروری سازمانی می باشد.
۱۰- مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM)
ابزاری که کلیه فعالیت های اجزای تشکیل دهنده واحد بازاریابی و فروش یک کسب و کار ساختمانی را با مشتریان و سایر بخش های مرتبط با آنها ، در دسترس قرار می دهد و همینطور قابلیت کنترل و هدایت ارتباطات ایجاد شده را فراهم می کند مفهومی مدیریتی باعنوان CRM می باشد که به شکل های متنوع قابل پیاده سازی است و یکی از ضرورت های مهم سازمانی می باشد.
۱۱- بانک اطلاعات مشتریان
دسترسی به اطلاعات و مشخصات مشتریان بازار هدف ، از مهمترین فعالیتهایی است که گرد آوری آن برای استفاده در بازاریابی و فروش محصولات ،خدمات و مصالح ساختمانی یک ضرورت و آمادگی سازمانی می باشد.
قسمت سوم: مهارت های کارکنان بازاریابی و فروش شرکت های ساختمانی به روش چهارحلقه(۴LOOP)
پنجمین و آخرین بخش از روش سیستمی (sot )مربوط به آموزش مهارت های کارکنان بازاریابی و فروش محصولات خدمات و مصالح ساختمانی در کسب و کار های صنعت ساختمان به روش چهارحلقه (۴LOOP) می باشد.
این مدل از مهارت های بازاریابی و فروش به صورت چهار حلقه راهبردی برای عرضه مناسب مصالح، محصولات و خدمات ساختمانی طراحی شده است که کارکنان بازاریابی و فروش با به دست آوردن مهارت های مربوط به هر کدام از این حلقه ها می توانند استراتژی های صحیح بازاریابی و فروش محصولات و خدمات شان را طراحی کنند و در نهایت فعالیت های فروش خود را کاملا هدفمند به نتیجه برسانند.
مدل بازاریابی و فروش به روش چهارحلقه یکی از مهمترین مهارت هایی است که کلیه کارکنان واحد بازاریابی و فروش شرکت های ساختمانی ، برای افزایش مشتریان خودمی بایست بر آن مسلط شوند.
در این قسمت با مهارت های منحصر به فردی که این روش بازاریابی و فروش در اختیار شما قرار می دهد آشنا می شوید.
حلقه اول: مهارت ایجاد مشتری
تکنیکهای تبدیل مشتریانی که در ابتدای آشنایی با یک کسب و کار قرار دارند و از طریق کارکنان بازاریابی و فروش در مرحله معرفی محصولات و خدمات قرار گرفتهاند، به مشتریانی که علاقمندی و رغبت بیشتری برای خرید در آنها ایجاد شده است تا از مقاوت های اولیه آنها جلوگیری شود، از جمله مهارت هایی است که در این حلقه به صورت کامل به آن پرداخته میشود.
حلقه دوم: مهارت گفتگو با مشتریان
گفتگو در فرآیند بازاریابی و فروش به مجموعه مهارتهای گفته میشود که کارکنان بازاریابی و فروش با استفاده از آنها می توانند علاوه بر جلب اطمینان مشتریان نیازهای آنها را شناسایی نمایند و کالا و خدمات را بر اساس خواستههای مشتریان عرضه کنند. حلقه گفتگو از سه مرحله شناخت مزایای گفتگو ، اهداف گفتگو و تکنیکهای کاربردی گفتگو تشکیل شده است که محتوای این حلقه بسیار مهم بازاریابی و فروش می باشد.
حلقه سوم: مهارتهای ارائه کردن مصالح، محصولات و خدمات ساختمانی
مهارتهای معرفی محصول بر مبنای تکنیک های پایه ای مجاب کردن مشتری و اصول معرفی کالا وخدمات درکسب وکارهای ساختمانی ، محتوای حلقه سوم مدل بازاریابی و فروش به روش چهار حلقه است.
حلقه چهارم: مهارت های خاتمه دادن فروش
در این حلقه به دو موضوع قطعی کردن موقت(پیگیری ) و خاتمه نهایی فروش پرداخته می شود و به زیر ساختهای بنیادین و مفاهیم اصولی برای بدست آوردن نتایج فروش محصولات و خدمات کسب و کارهای ساختمانی اشاره میشود .